Paneelin jälkitunnelmissa

OSYKYn syksyn kohokohtana järjestettiin paneelikeskustelu aiheesta ”Corporate responsibility in the developing world”. Tapahtuma oli osa ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöviikkoa ja tarkoituksena oli pohtia yritysvastuuta ja tarkastella suomalaistenkin yritysten toimintatapoja kansainvälisillä markkinoilla. Panelisteiksi saapuivat entinen YK-työntekijä Sari Seppänen, Oulun kaupungin yrittäjyyskasvattaja ja Education & Globalisation -opiskelija Satu Kaattari, Oulu Business Schoolin tutkija Jan Hermes sekä BusinessOulun kansainvälisten asioiden päällikkö Petri Karinen. Paneelin alustuksen toimitti Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti videotervehdyksen kautta. Panelistien ja muiden paikalle saapuneiden kanssa saatiin aikaan hyvää keskustelua jossa ei tyydytty vain päivittelemään kansainvälisen yritysvastuun heikkoa tilannetta, vaan etsittiin myös ratkaisuja. Koulutuksella voidaan parantaa päättäjien ja yritysten tietoutta vastuullisista toimintatavoista, mutta myös kasvattaa kriittisiä ja valveutuneita kansalaisia. Kiitos paikalle saapuneille panelisteille ja aktiiviselle yleisölle! Kokemus oli positiivinen ja pyrkimyksenä on järjestää lisää keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista.

Samalla viikolla olimme mukana myös kehyviikon avajaistapahtumassa, jossa jaettiin kakkua 70-vuotiaan YK:n kunniaksi ja kampanjoitiin Maailman parhaiden uutisten puitteissa. Jälleen kerättiin yhteystietoja kiinnostuneilta, mikä luo hyvää pohjaa toiminnan kehittämiselle! Seuraavan vuoden toimintasuunnitelma alkaa olla ajankohtainen ja sitä myötä myös sääntömääräinen syyskokous. Nyt on hyvä aika lähteä mukaan fressin yhdistyksen toimintaan! Uudet toimijat ja ideat ovat aina tervetulleita. Vastuutehtävät eli hallituspaikat jaetaan syyskokouksessa marraskuun lopulla (tarkka päivä ilmoitetaan pian sähköpostilistalla). Mikäli sinulla on visio OSYKYn tulevaisuudesta ja haluat olla mukana kehittämässä YK-toimintaa Oulussa, hae ihmeessä hallitukseen! Lisätietoja toiminnasta ja kokousaikatauluista saat liittymällä sähköpostilistallemme (ota yhteyttä osyky.hallitus@gmail.com).

Panelistit paneloi ja varapuheenjohtaja moderoi!
Panelistit paneloi ja varapuheenjohtaja moderoi!

PS. Mehän ollaan siis nykyään myös Instagramissa ja Twitterissä! Instagramtunnus on osyky ja Twitterissä @osyky_UN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s